4 Dec 2018

Naša kniha vyšla!

Kniha "Z Prešporku do Soľnohradu - Strednou Európou proti prúdu času" dnes vyšla vo vydavateľstve SLOVART. 

20 ročný sen o knihe, zaoberajúcej sa dejinami Bratislavy a v širšom meradle aj Strednej Európy, sa po takmer 6 rokoch snaženia podarilo zrealizovať.


Veľký sen dvojice autorov - Dr. Roberta Hofrichtera zo Salzburgu v Rakúsku a jeho bratislavského synovca Petra Janovičeka sa splnil. Príbeh knihy, ktorej zrod trval takmer 20 rokov by si pomaly zaslúžil samostatnú publikáciu. Po rakúskom vydaní v roku 2014, teraz vychádza aj to vytúžené slovenské. 
Robert Hofrichter a Peter Janoviček svojou knihou približujú čitateľsky príťažlivou formou dejiny Bratislavy a oblasti bývalého Rakúsko-Uhorska na území medzi Bratislavou a Salzburgom. Autori chcú prispieť k lepšiemu spoznaniu nášho západného suseda a zároveň zdôrazňujú nezmyselnosť nacionalizmu ako prekonanej ideológie, ktorá v minulosti strednej Európe nepriniesla nič dobré. Text bohato ilustrovanej knihy s úvodom Magdy Vášáryovej dopĺňajú rozhovory s osobnosťami regiónu strednej Európy Karlom Schwarzenbergom, Barbarou Coudenhove-Kalergi, Milanom Lasicom, Fedorom Gálom a prof. Friedrichom Gottasom.

Naša kniha v kníhkupectve Martinus
na Obchodnej v Bratislave.
Zadnú stranu knižnej obálky zdobí text rakúskeho veľvyslanca J. E. Helfrieda Carla. Práve pôda rakúskeho veľvyslanectva poskytne priestor pre prvú prezentáciu a krst knihy.
Podujatie sa uskutoční 15. januára 2019 (utorok), 18.00 hod., v Rakúskom kultúrnom fóre na Hodžovom námestie v Bratislave.
Knižná prezentácia sa uskutoční formou pódiovej diskusie autorov s exkluzívnymi hosťami:
veľvyslancom Rakúskej republiky na Slovensku, J. E. Helfriedom Carlom, pani Magdou Vášáryovou a pánom Dr. Petrom Salnerom.

Knihu je možné si zakúpiť vo všetkých dobrých kamenných a internetových kníhkupectvách. Viac o možnostiach jej kúpy sa dočítate tu.